Sådan tager du et skærmbillede (print screen)

Du kan tage et billede af det, der vises på skærmen, ved at taste på PRINT SCREEN (PRTSC eller PRTSCN på nogle tastaturer) på tastaturet. Det kaldes et skærmbillede (omtales nogen gange som print screen, screen dump, screen capture, screen shot, screen grab, print screen).

Du kan derefter indsætte skærmbilledet i et dokument, en e?mail eller en anden fil - f.eks. ved at taste CTRL + V på tastaturet eller ved at højre klikke i dokumentet og vælge indsæt.

Du kan indsætte skærmbilledet i Paint, som er et tegneprogram, du kan bruge til at beskære, rotere og ændre størrelsen på billeder, og gemme skærmbilledet som en billede-fil.

Der findes to typer skærmbilleder, du kan tage: hele skærmen eller kun det aktive vindue. Hvis du f.eks. har tre programmer åbne på samme tid, vil du muligvis kun have et skærmbillede af det aktive vindue.

Sådan kopieres hele skærmen: Tast på PRINT SCREEN på tastaturet.

Sådan kopieres kun et aktivt vindue: Tast på ALT+PRINT SCREEN på tasteturet.

NB.: På nogle tastaturer eller bærbare computere, der ikke har knappen PRINT SCREEN, kan du måske bruge tastekombinationer som f.eks. FN+INSERT til at tage et skærmbillede. Læs de oplysninger, der fulgte med computeren, eller besøg producentens websted for at få flere oplysninger.